2 dagar kvar!

Helt sjukt, nu är det verkligen bara två dagar kvar, sen åker vi
Hej då Sverige och Hej Indien!
Äntligen!!

Vill börja med att säga GRATTIS Stina, du är godkänd för bloggvärlden, och nu ska de bli fler inlägg :D

Istället för att gå utkläd på någon maskerad, dricka lite för mycket vin och vakna med huvudvärk i morgon, så ägnar jag mig åt att provpacka min ryggsäck.
Vilket inte var de roligaste lördagsnöjet, men något som jag kände mig tvungen att göra!

även om jag har minimalt med packning, så är hela väska full och väger nästan 20 kilo, och jag funderar för mig själv och svär lite åt mamma, hur i helvete kan detta väga så mycket?
Om jag nu har problem vad har inte du Stina?

Provpackat två gånger, och tagit bort nån sak, men det får gå, förhoppningsvis kanske de är lite lättare om en månad, men va fan, blir ju värsta träningspasset, stekande sol, svetten rinner och en 20 kilos väska på ryggen..
Oj vad jag längtar! haha

Passar på och lägger upp en bild på mig och Stina från i somras


Nu ska jag återgå till packning!

Puss //Linn


Taada!!* - Premiär! Mitt allra första inlägg är nu äntligen här.. *wiie*

Jag har fått lite pikar av limpan, detta är faktiskt en gemensam blogg o självklart ska vi då skriva i den tillsammans..
Det har varit ganska mycket de senaste veckorna, mycket förberedelser inför resan på alla möjliga sätt och vis och jag har tyvärr inte riktigt hittat tiden till och intresset för just detta, blogg, bloggande, våran blogg..Hugosresa=)  Jag ska vara ärlig o säga som det är (jag viskar) detta är Linns påhitt, det här med blogg/reseblogg, hon är mer insatt än jag är i denna värld och tycker att detta är jätte kul! Jag är nog alldels för okunnig för att komma till skott med sådant här, sen tycker jag att alla andra har ungefär var sin blogg nu mera och då känns det inte heller himla speciellt. Men så kommer vi ju till detta igen då för att stryka under det hela lite mer, så är alltså detta mer som en reseblogg tror jag än vad det är en traditionell "blogg", den kom till när vi funderade ut bästa, roligaste o lättaste sättet för våra nära och kära att kunna följa oss och samtidigt ha kontakt med oss nu när vi är ute på resan eftersom vi reser utan mobiler.. Så jag tror nog framför allt våra föräldrar  kommer att uppskatta denna bloggen allra mest, (när jag väl lärt dem hur man hittar hit vill säga) och då kan faktiskt till och med jag hålla med min kära vän, bloggidén är super!

Här kommer mitt första inlägg...

För nya bekantskaper vill jag presentera mig själv närmare, jag heter alltså Stina Kroon, jag är en glad lite prick från hjärtat av småland, som fick glädjen att träffa denna fantastiska männsika, vän, klasskompis, arbetskollega, sambo/kombo, arbetskollega, Vän och vän igen Linn Ocklind, vi träffades i Göteborg när vi pluggade tillsammans på gymnasiet åk 3 sen-sommaren år 2006.
Sedan dess har en rad av äventyr korsat våra vägar samman :)
Jag är så glad över denna guldklimp i mitt liv.. och nu ska vi alltså ut än en gång på nya äventyr tillsammans, denna gång alltså till Asien. Länderna är Indien, Nepal, Kambodja, Vietnam. Laos och slutligen Thailand.
(Jag vet att Linn skrev detta i sitt första inlägg men eftersom detta är mitt första inlägg vill även jag ha med den biten)

Om fyra fjuttiga små dagar lämnar vi alltså detta höstmörker, denna kyla o detta trista regn för tre och en halv månad i Asiiien .. :) tralalaaa..

Ska jag vara helt ärlig känns detta fortfarande (även att det så himla nära nu) så overkligt.
Jag och Linn har spånat på denna resan och på våra resdrömmar, tankar och ideér så länge,
hela målet med att vi flyttade upp till Norge tillsammans var just detta, målet var att jobba, tjäna pengar och självklart ha massa kul (och det hade vi men det kan vi ta en annan gång) Nu har vi lyckats jobba ihop de där pengarna och sparat o sparat o nu, nuu lyfter flyget från arlanda på måndag :) Det är stort för mig.
Jag har varit i Thailand en gång förut men i övrigt aldrig någonsin i Asien tidigare och aldrig så här på "egen hand", så detta kommer bli otroligt spännade.

Men det är såklart inte bara att sticka iväg på en resa utan vidare det är massa massa runt omkring som ska till,
när du väl bestämt dig för ditt resmål och vart resan ska gå, bokat ditt flyg och kanske hotell/hotellnätter är det mycket annat som måste fixas, självklart beroende på hur länge du/ni ska vara borta och vad ni ska göra på er resa..
Detta skriver jag till er som kanske gå i resplaner eller bara funderar lite..  (Dessa punkter har vi förberett, och vi har säkert misst massor, det återstår att se, uppdatering kommer) 

- Kolla er
Budget/Resekassa, vad vill ni få ut av resan ? Utflykter som kanske ska bokas i förväg osv.. finns massa backpacker-sidor på nätet att ta till god hjälp av.
-
Vaccinationer. (Börja för guds skull i god tid, det kostar en hel del och tar en hel del tid eftersom att man oftast måste vänta en bestämd tid mellan olika sprutor, så viktigt att vara ute i god tid.)
-
Reseförsäkring (Se till att vara skyddad om olyckan och oturen skullle vara framme.)
-
Reseapotek (Kan vara gott att ha med sig det nödvändigaste utifrån eget behov av svenska läkemedel)
-
Visum (I vårat fall har vi inte ansökt om visum till alla länder utan vissa visum kan man fortfarade skaffa vid gränsen,så det ska vi göra. Men kolla upp regler och bestämelser för just de länderna du ska till i god tid, det tar ändå sin tid att få hem ett visum.)
- "
Passfoton" alltså för kommande visum-ansökningar på plats. 
- En bra 
Ryggsäck/Resväska/Bag/Väska (vad man nu föredrar, i mitt fall blir den en klassisk backpacker-Ryggsäck 65L.)
-
Resehandböcker för de länder och platser ni ska besöka, all förkunskap och information man kan skaffa sig inför resan är både viktig, nyttig och världefull..
- Adresslista/Lista med tfn-nr till anhöriga att stoppa i Ryggsäcken, kanske kommer det bara att användas till vykortet hem till vännerna/ kanske händer något oväntat som gör att kontaktpersoner måste finnas till hands snabbt. Även tfn-nr till svenska ambassaden i de länder du ska till kan vara bra att ha med.
- Växla pengar till önskad valuta, kan kännas skönt att ha rätt pengar till starten.


Nu tänkte jag nog faktiskt inte skriva så mycket mer för denna gånghar du kommit enda hit ner
vill jag tack för att du tog dig tiden och läste igenom mitt premiär-inlägg från början till slut.
Fler inlägg kommer med tiden och då förhoppningsvis även en massa roliga bilder från våra dagar..(oj så jag lovar nu, om inte roliga så åtminstonde kort på oss, och det kan bli underhållande nog! Nej då Linn du är så söt såå söt, jag syftade mest på mig själv! *Jag Lovar*)
Just nu kan jag inte bjuda på så mycket fina kort men jag hoppas att du håller till godo..
Jag vill även tala om att jag är väl medveten om att det kan finnas felstavelser osv i denna text men jag hoppas att ni står ut..
Innan jag helt slutar för denna gång måste jag även ta upp valet av namn till denna blogg Hugosresa ?
Jag förstår att många säkert undrar vem denna Hugo är och hur han kom in i bilden, men så slog det mig precis att Linn faktiskt även förklarade detta i sitt första inlägg här, men jag ska ju sällan vara sämre o inte ens denna gång.. Alfons Åberg har sin Mållgan o jag och Linn vi har Hugo så enkelt är det.
Vår stora kärlek! ( Ja, som ni ser vi delar på det mesta, haha !)
Ta hand om er.. All kärlek. / Stina.

8 dagar

Nu är det bara dagar kvar innan vi åker, och visst börjas de bli nervöst, mycket som ska fixas, skrivas ner, inhandlas, växla pengar och har man fått med allt!?

Men samtidigt, vad gör de om man glömt något, vi ska ju leva "ta dagen som den kommer"

längre uppdatering kommer närmare avresan!

Puss på er //L


Hugos resa!!!

Okej då var det dags för helan och halvan, snipp o snapp, piff  o puff eller helt enkelt Linn och Stina att bege sig ut på nya äventyr

Efter en sommar på norska kusten och hurtigruten  har det klirrat till i kassan och vi har bestämt oss efter mycket om och men och resor hit och dit, att se en liten del av världen, så vi bokade en biljett till Indien som blir vårat första stopp, efter det kommer länder som Nepal, Kambodja, Vietnam, Laos och slutligen Thailand uptäckas och hemresan är bokad till den 11 februari.

Vi tar varsin ryggsäck och packar det nödvändigaste så som myggnät, tandborste, mascaran och våra biblar dvs guideböckerna, och självklart är Hugo med på resan, mannen som ska rädda oss från alla faror ute i världen,  han som ordnar upp alla problem och ser till att vi kommer hem mitt i natten.

 

På den här bloggen kommer ni få följa med på våran resa.

Här kommer vi skriva om det skitiga hotellet eller den underbara solnedgången,kanske om den vita vackra strandern, eller om apan som tog stinas banan, vem vet inte ens vi vet som kommer stå här.

 

Så njut och följa med på våran resa!




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0